Ouders langs de lijn

Dat wat ouders langs de lijn allemaal doen houdt mij erg bezig. Ik ben er op de een of andere manier in geïnteresseerd. Niet alleen als het sport betreft, maar langs de lijn in de breedste zin ervan. Want staan we niet vaak vlak naast onze kinderen? Hoe dichtbij is goed? En wanneer kun je wat loslaten? En wat niet? Opvoeden is een bijzondere bezigheid.

Ik lees graag de site van Tischa Neve: Groot en Klein. Zij is een veelgevraagd en inspirerend spreker over leuker en makkelijker opvoeden. Mijn blogs over Ouders langs de lijn worden ook op haar site geplaatst.

Het is opvallend om te zien dat de aandacht die er sinds een aantal jaar aan besteed wordt in veel sporten heeft geleid tot campagnes, tot aan landelijke initiatieven aan toe. Een voorbeeld dat actueel is en er in positieve zin uitspringt omdat het echt een bundeling van krachten is is TV Sportplezier.

“Kinderen willen plezier tijdens het sporten. En geen schreeuwende, ruziënde ouders langs de lijn. Verenigingen willen een prettig en veilig sportklimaat op de club. En ouders willen dat hun kind zich goed ontwikkelt en vrolijk opgroeit.”

Kijk ook eens op de site van TV Sportplezier.
Of ga naar het eigen Youtube Kanaal van TV Sportplezier.
Blogs die ik schrijf over Ouders langs de lijn bij sport worden ook geplaatst op de site van TV Sportplezier.

FB ouders langs de lijnMet alle initiatieven zien we dat er gelukkig al erg veel verbeterd is. Toch is het nog nodig om er veel aandacht aan te besteden, met name om ervoor te zorgen dat we het er met elkaar over mogen hebben en dat we, als het helpt gepaard met een kwinkslag, elkaar er op kunnen aanspreken.

Mijn observaties, dat wat ik lees, hoor en zie deel ik soms hier op dit blog en via de Facebook pagina en een Twitter account.

Een reactie is welkom:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s