Over de streep

Naast dit alles mag ik ook nog penningmeester zijn van het bestuur van de stichting Challenge Day Nederland, bekend van het TV-programma ‘Over de streep’. Heel spannend en uitdagend.

Visie
Onze visie is dat alle kinderen in een wereld leven waar ze zich veilig, geliefd en gewaardeerd voelen.

Missie
De missie van Challenge Day Nederland is om de jeugd en haar leefgemeenschap te voorzien van ervaringsworkshops en programma’s die inzicht geven in de kracht van verbinding, waardering van diversiteit, echtheid en zelfexpressie.

Challenge Day Nederland kiest voor middelen en strategieën die onze missie ondersteunen. Onze ambitie is om voor iedere middelbare school bereikbaar te zijn en hen te voorzien van één Challenge Day per jaar. We zijn dan ook bijzonder trots op de transformerende en stimulerende rol van een Challenge Day.

Challenge Day Nederland is krachtig, betrokken en ervaringsgericht. We vertellen mensen niet wat ze moeten doen. We betrekken ze in het gesprek zodat ze van hun eigen gedrag leren en zo ontdekken wat de verhoudingen zijn tot elkaar.

Alle kinderen leven in een wereld
waar ze zich veilig, geliefd
en gewaardeerd voelen

Challenge Day Nederland heeft een blijvende impact. We bieden levensveranderende lessen en vaardigheden. We hebben een jaarvullend programma dat jongeren stimuleert om dingen op een positieve manier in hun school te veranderen en Challenge Day levend te houden. Daarnaast trainen we ook leraren om jongeren te steunen in hun sociale en emotionele gezondheid en ontwikkeling.

Challenge Day Nederland versterkt relaties. We creëren een gemeenschap waarin alle jongeren en volwassen erbij horen. Ook helpen we jongeren om niet meteen te oordelen en zich open op te stellen naar anderen, ook naar degenen die op een bepaalde manier anders zijn.

Challenge Day Nederland is niet alleen voor jongeren; aan elke Challenge Day doen 25 inspirerende volwassen mee, meestal zijn dit hun eigen docenten, rectoren en conciërge. De aan Challenge Day Amerika gelieerde stichting Be the Change Nederland biedt bovendien programma’s aan die specifiek op volwassenen zijn toegespitst. Zij bieden driedaagse workshops voor hen die dieper in willen gaan op het gedachtegoed van Challenge Day en meer willen weten van de Challenge Day principes, filosofieën en oefeningen.

Challenge Day Nederland is de eerste officiële buitenlandse partner van de Amerikaanse Challenge Day stichting en de enige in Nederland die de officiële Challenge Days op scholen en bij organisaties aanbiedt.

Zie de site van Challenge Day Nederland overdestreep.

Een reactie is welkom:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s