Rob Mudde

Rob MuddeBegin 2014 ben ik gestart met & partners en daarnaast een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan door Mijn Bosdag vorm te geven en in de markt te zetten. Voorwaar geen sinecure.

Ik werk inmiddels sinds 2000 als organisatie- en teamcoach, waarvan ruim 10 jaar bij Twee of meer. Daarvoor heb ik gewerkt als manager bij KLM, bij Justitie, bij KPMG en ook in het buitenland. Ik heb bedrijfskunde gestudeerd en veel relevante (coachings) opleidingen gedaan. Zie LinkedIn voor een uitgebreid zakelijk profiel.

Men zegt over mij dat ik mensen, teams en organisaties verder breng. Het start met een ambitie iets concreets te willen bereiken. Soms iets kleins met grote impact, soms iets groots met persoonlijke impact. En soms is dat niet eens zo helder. Dus waar naartoe? Dat is een gezamenlijke reis.

Uw partner

Ik ben uw partner. Ik stel de juiste vraag, vaak prikkelend, soms confronterend. Daardoor wordt het helder wat de richting moet zijn. Vervolgens ontwerpen we een route. Vaak heel creatief en vernieuwend waar dat kan. Maar vertrouwd waar nodig. Ingrediënten van een programma kunnen heel verschillend zijn. En altijd op maat. 
In de afgelopen dertien jaar als organisatiecoach heb ik ontdekt dat werken aan ontwikkelingen binnen organisaties en verbinding tussen mensen mij het meest voldoening geeft.

Beter maken

Ik ervaar bezieling en betrokkenheid als groot goed en zie veel mogelijkheden voor verbetering als het thema ‘beter maken’, zoals je zelfs in de zorgsector hun kernproduct zou kunnen omschrijven, ook wordt ingezet voor de organisatie als geheel en de mensen en de teams daarbinnen. 
Ik heb zowel in de profit (o.a. ING, Heineken, KONE, Aegon, KLM, NN, Tele2) als in de non-profit (o.a. Rijkswaterstaat, Heliomare, AMSTA, Erasmus MC, LUMC, Florence-Zorg) bewezen resultaten geboekt, o.a. bij teamontwikkeling, talent- en MD-programma’s, reorganisaties en met organisatieontwikkeling. Als ontwikkelaar, teamcoach, executive coach, trainer, projectleider, adviseur of verantwoordelijk voor implementeren en het meekrijgen van de (managers en medewerkers van de) organisatie.
En ook als toezichthouder wil ik graag bijdragen. Op dit moment als lid van de Raad van Toezicht van de Alrijne Zorggroep, bestaande uit drie ziekenhuizen en twee verpleeg- en verzorgingshuizen.
Tevens ben ik voorzitter geweest van de Raad van Toezicht van de Zevenster, een kleinschalige instelling voor ouderenzorg, tot het moment dat het voor de continuïteit van de organisatie beter was aansluiting te zoeken bij een grote broer door op te gaan in Fundis. Daarmee werd de RvT opgeheven.

Betweter?

Al van jongs af aan heb ik te horen gekregen dat ik wel een erg sterke mening heb. Als jongste van vier moest ik natuurlijk soms vechten om aandacht en kreeg dat ook vaak. Ik praatte altijd al over van alles mee. Vond (en vind) ook van alles wat. En ja, het is ook vast genetisch bepaald. Die sterke mening heb ik dus nog steeds en komt me in mijn werk vaak goed van pas, maar ik ben me er zeer bewust van. Ik ga graag het debat aan. Soms hoor ik mezelf dan bijna preken. Maakt mij dat dan een betweter? Vast wel, in zekere zin en in sommige ogen. In ieder geval niet in de negatieve zin van het woord, al zeg ik het zelf.
Ik wil graag ook over alles iets weten. Meestal een beetje, echt helemaal de diepte in gaan en erover studeren heeft niet altijd mijn interesse. Ook bij mijn studie bedrijfskunde (in twee stappen) was dat het geval. Gekscherend zeggen ze wel eens over die studie: “je leert over een heleboel zaken een heel klein beetje”.
Dat betweterige heeft uiteindelijk ook geleid tot deze site en blog.

Eigenschappen

Als mij gevraagd wordt naar mijn belangrijkste eigenschappen in mijn werk, dan zijn dat:

  • Samenwerken: het aangaan en onderhouden van samenwerkingsrelaties met als doel samen te werken aan vernieuwing.
  • Begeleiden van veranderingen: jouw helpen bij het maken van keuzes voor de toekomst en die vervolgens helpen implementeren.
  • Communiceren: het continue duidelijk zijn in wat ik van de ander wil en mijzelf aan deze lat meten.
  • Mij binnenstebuiten keren: mijn hele hebben en houden beschikbaar stellen voor het ontwikkelproces van de ander.
  • Voortdurend gebruik maken van de ‘hier-en-nu situatie’. Van daaruit schakelen naar je persoonlijke leerproces met als focus gewenst gedrag.
  • Je meenemen in wat het effect is van jouw gedrag op de ander. Laten zien hoe op jouw gedrag gereageerd wordt en welke keuze zich vervolgens aandient.
  • Contact aangaan en behouden. Ik laat je niet los en laat je niet zomaar ‘ergens mee wegkomen’ doordat ik zakelijk en liefdevol combineer.
  • Informatie-omnivoor: ik ben erg nieuwsgierig. Ik wil heel veel weten en lees me suf. Kranten, nieuws, internet, blogs, etc. Boeken vaak slechts in vakanties. Daardoor ben ik van heel veel zaken op de hoogte.

Persoonlijk

Als ik niet aan het werk ben ontvang ik veel liefde en mooie momenten met mijn vrouw Dominique en onze drie kinderen Thomas (1998), Maurits (2000) en Juliëtte (2002).  De kinderen zijn het huis uit en wij zijn verhuisd naar Adligenswil (Luzern, Zwitserland). Ik houd ervan om buiten te zijn, naast bossen en op het water zijn dat bergen (liefst met sneeuw) en strand.
Fotografie is meer dan een hobby. Ik gebruik het veel in mijn werk en ben als fotograaf ook beschikbaar. Zie verderop in het menu.

Advertentie

Een reactie is welkom:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s