Weekbericht, week 27

Deze week heb ik een aantal gesprekken gevoerd die gingen over aansturen. Aansturen is nodig. Graag met de waarom als toelichting en niet te directief. Dat leidt mogelijk tot afhankelijkheid en het is daarom goed de ander aan boord te halen met de waarom. Dat geeft de ander namelijk de mogelijkheid vanuit zichzelf te handelen en autonoom te blijven.

Transparant zijn is wat je van de ander verwacht is altijd goed. Dat voorkomt namelijk teleurstellingen. Want als je impliciet bent in je verwachtingen weet de ander niet altijd hoe te handelen en al zeker niet waarom.

Simon Sinek (ik zal de komende week zijn twee beste video’s online zetten) heeft dat in zijn wekelijkse quote wat mij betreft mooi verwoord.

IMG_0565

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Weekbericht en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie is welkom:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s