Fan van Simon Sinek

Simon Sinek is een van de auteurs en sprekers waar ik zeer door geïnspireerd ben geraakt. Hij is erg actief op social media en er zijn wat mij betreft twee TED-talks die echt de moeite waard zijn om te zien.

Het boek waar hij bekend mee geworden is, Start with why, is in essentie eigenlijk ook erg voor de hand liggend. Hij brengt je direct naar de bron: waarom doen we eigenlijk wat we doen? Zelf, als team of als organisatie. Hij introduceert het begrip The Golden Circle.

Schermafbeelding 2015-07-05 om 20.24.50

Hoe werkt het principe van The Golden Circle? Meestal denken managers, directeuren en organisaties vanuit de voor de hand liggende vragen ‘wat’ en ‘hoe’. Wat doen we en hoe doen we dat? Inderdaad logisch, maar op deze manier vertel je een vrij technisch, inhoudelijk en afstandelijk verhaal. Mensen en organisaties redeneren vanuit de buitenkant van de cirkel (wat en hoe) naar de binnenkant (waarom). The Golden Circle gaat uit van het omgekeerde principe. Sinek redeneert vanuit het waarom naar het hoe en het wat. Aan de hand van sprekende voorbeelden waaronder Starbucks, Apple en Dell illustreert hij dat toepassing van The Golden Circle de kans op succes als organisatie vergroot. Mensen kopen niet wat je doet, maar waarom je het doet. Dat maakt dat ze zich verbonden met je voelen, ook met een organisatieontwikkeling.

Simon Sinek.jpg
Bij verschillende opdrachten maak ik gebruik van zijn gedachtegoed. Je kunt online seminars volgen en krijgt dan de plaatjes die hij gebruikt toegestuurd (zie hierboven).

Ik raad het echt aan om te lezen. Koop de vertaalde versie nu bij Managementboek.nl.
Of de originele Amerikaanse versie.

Om meer te lezen over Simon Sinek, bezoek je zijn site Start with why.

Zijn TED talk over The Golden Circle, Start with why, met Nederlandse ondertiteling vind je hier.

Zijn Ted talk over Why good leaders make you feel safe, met Nederlandse ondertiteling vind je hier.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Boeken, Inspiratie, Video's en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie is welkom:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s