Fan van Brené Brown

Er zijn van die speeches die telkens weer betekenis hebben. Er zijn meerdere redenen waarom ik een groot fan ben van Brené Brown. Haar humor, menselijkheid, kwetsbaarheid en kennis inspireren me zeer. Ze deelt liefdevol rake klappen uit. Confronterend, maar in een heel mooie vorm die ertoe leidt dat je haast wel moet gaan reflecteren op je eigen gedrag en manier van handelen op de onderwerpen die ze aansnijdt. Niet de minste onderwerpen overigens. Ik beveel van harte aan naar haar te luisteren en te kijken.

images

Five times must see!

1. The power of vulnerability
“Brené Brown studies human connection, vulnerability, courage, authenticity, and shame.” is meestal het eerste zinnetje dat je over haar leest. En ze noemt “human connection” onze mogelijkheid tot empathie, bij elkaar horen en liefhebben. In deze miljoenen keren bekeken TED-talk deelt ze haar diepe inzichten op een heel mooie en kwetsbare manier.

The power of vulnerability.

De volgende 4 zijn ook zeer de moeite waard.

2. Listening to shame
Schaamte wordt weinig besproken, maar is vaak het geheim van afwijkend gedrag. Brené Brown heft onderzocht wat er gebeurt als mensen hun eigen schaamte rechtdoor tegemoet treden.

Listening to shame.

3. The power of empathy
Wat is de beste manier iemands pijn en lijden te verlichten? In deze mooie animatie herinnert Brené Brown ons dat we slechts een oprechte empathisch verbinding kunnen maken als we moedig genoeg zijn om daarvoor in contact te komen met onze eigen zwakheden.

The power of empathy.

4. The price of invulnerability
In onze ‘boze’ wereld beschermen we onszelf door delen van ons leven af te sluiten die ons het meest kwetsbaar maken. Maar deze onkwetsbaarheid heeft zijn prijs. Als we ons bewust of onbewust laten verdoven door bedreigingen, dan offeren we een essentiële eigenschap op die ons kan leiden door onzekere tijden: vreugde. Deze speech onderzoekt hoe en waarom angst en collectieve schrik extreem gevaarlijke gevolgen kan hebben voor hoe we leven, liefhebben, ouder zijn, werken en relaties hebben. En hoe eenvoudige handelingen ons gevoel van zin en betekenis kunnen herstellen.

The price of invulnerability.

5. There is no joy without gratitude
Vreugde wordt door velen gezocht, maar het is veruit het meest beangstigende gevoel dat we kunnen hebben, beweert Brené Brown. Ontdek waarom we zo bang zijn dat ons onze vreugde wordt afgenomen. Er bestaat geen vreugde zonder dankbaarheid. Het is een kort interview met Oprah Winfrey.

There is no joy without gratitude.

Tot slot. Voor meer informatie over deze fantastische vrouw: zie  de site van Brené Brown: http://brenebrown.com

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Inspiratie, Video's en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie is welkom:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s